Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Η δράση προκαλεί αντίδραση κύριε Βενιζέλο

Αυτό το βασικό κανόνα της φυσικής λησμόνησε ο πρώην υπουργός ξεκινώντας από το Ζάππειο την κούρσα διαδοχής. Η προσπάθεια να αρπάξει το κόμμα σε 48 ώρες, τον οδήγησε σε κραυγαλέα πολιτικά σφάλματα μέσα στα πρώτα δύο και καθοριστικά 24 ωρα. Σε μια νύχτα ποδοπάτησε τον πεσμένο και πλήγωσε τους ήδη πληγωμένους. Κινήθηκε σε λάθος στιγμή με λάθος τρόπο προκαλώντας έντονη και διακιολογημένη δυσαρέσκεια, αποδεικνύοντας όμως -ευτυχώς- τον πραγματικό χαρακτήρα του. Με ταχύτητα υιοθέτησε τους εκσυγχρονιστές και τον Κ. Σημίτη. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα φίλα προσκέιμενα ΜΜΕ που του έκαναν τόσο κακό ώστε περίτρανα επιβεβαιώνεται η φράση "αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εθρούς".

Ένα μήνα ακριβώς μετά από αυτά τα λάθη, μπορώ να πω πως ο κύριος Βενιζέλος ήδη έχασε χάρη στα σφάλματα των πρώτων κρίσιμων 48 ωρών που με επιτυχία ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε για την πολιτική του ανάσταση. Η κίνηση του κυρίου Βενιζέλου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Έχει υποστεί τέτοιο πλήγμα που και πρόεδρος να εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα πετύχει νέα πολιτική κυριαρχία.

Η εκτίμησή μου για τον κ. Παπανδρέου δεν αλλάζει. Σπατάλησε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού πολιτικού κεφαλαίου του με τρόπο επιπόλαιο και στένεψε τα περιθώρια ελιγμών του. Δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα, αν και έχοντας νικήσει το Βενιζέλο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του θα διαφοροποιηθούν και σε σχέση με τον κ. Καραμανλή. Η επιλογή του όμως είναι μονόδρομος για όσους θα ψηφίσουν στις 11 Νοέμβρη. Είναι ο μόνος που μπορεί να αναμορφώσει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα και επιπλέον δεν μπορεί να πληγώση άλλο με τα λάθη του το κόμμα. Ό,τι στραβό κάνει από εδώ και μπρος θα το χρεωθεί αποκλειστικά ο ίδιος, έχει και αυτό τη σημασία του.

buzz it!

2 σχόλια:

giannaros_g είπε...

εξαιρετική ανάλυση, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, έπιασες και κάτι που ελάχιστοι έχουν σκεφθεί: η νίκη του Γιώργου απέναντι στον Βενιζέλο θα τον "ψηλώσει" ηγετικά και απέναντι στον Καραμανλή..ήδη στις παρέες μου οι δεξιοί τώρα θέλουν..Βενιζέλο, αρχίζουν και σέβονται το Γιώργο..

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Σύντροφε Παπανδρέου. Όταν μιλάς για το ΠΑΣΟΚ και τα 2500000 που μας ψήφισαν, δεν μπορεις να μας χαρακτηρίζεις συλλήβδην με βαση το προσωπικό σου κυβερνητικό παρελθόν και το σημερινό συμφέρον σου. Είναι εξοργιστικό !!

Σύντροφε Παπανδρέου. Να μιλάτε για τον εαυτό σας.