Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ !

Η κυβέρνηση με 165 βουλευτές και τη μεγαλύτερη περίοδο χάριτος που είχε μεταπολιτευτικά κυβερνητική πλειοψηφία, με άφθαρτο πρωθυπουργό και άνεση κινήσεων ζητά σήμερα εκλογές ώστε να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με 154 βουλευτές, μικρότερη ευχέρεια κινήσεων, περιορισμένο χρόνο και τους δελφίνους να τρέχουν... αυτά από το θεσμικό πρωθυπουργό.

buzz it!

1 σχόλιο:

Apostolos Pavlidis είπε...

Είμαι και εγώ από αυτούς που δεν είδαν θετικά την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν άπαντες, ότι δεν μπορούν να παραγνωρίζουν το Σύνταγμα και να επικαλούνται ανύπαρκτους εθνικούς λόγους ύψιστης σημασίας (βλ. κομματική σκοπιμότητα.
Από την άλλη μεριά έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση, που με τη δύναμη και τη βαρύτητα που της δίνει η εκλογική της επιρροή, ζητά επιτακτικά από τον περασμένο Φεβρουάριο εκλογές, βάζοντας τους περισσότερους στο παιχνίδι προσδιορισμού της πιθανής ημερομηνίας διεξαγωγής τους.
Μέσα σε ένα κλίμα χαλάρωσης που μοιραία προκαλεί η εκλογολογία, η απόφαση για εκλογές γίνεται τελικά ευκολότερα αποδεκτή.
Επιπλέον, αρκετές από τις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, όπως στο χώρο της Παιδείας και του Ασφαλιστικού, έχουν μείνει μακριά από τελικές αποφάσεις που είναι σίγουρο πως θα οδηγήσουν σε κοινωνικές αναταραχές.
Καταλήγοντας, το πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον κάνει σχετικά αποδεκτή, μια απόφαση που αρχικά δεν μας βρίσκει σύμφωνους.