Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

H ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ

Το πόρισμα Ζορμπά επιτέλους δημοσιοποιήθηκε ! 8 μήνες μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης των ομολόγων και 25 μέρες πριν τις εκλογές φέρνει στο προσκήνιο το μοναδικό θέμα, που τείνει να καταστεί και διακύβευμα αυτών των εκλογών, την διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Η απολύτως πετυχημένη επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ άλλωστε έχει καταφέρει να αποσιωπήσει από το δημόσιο διάλογο της προεκλογικής περιόδου κορυφαία θέματα όπως η Παιδεία, το Ασφαλιστικό, η Πράσινη ανάπτυξη, το νέο μοντέλο διοίκησης της χώρας.

Το πόρισμα λοιπόν επαναφέρει το ζήτημα της διαφθοράς και της διαπλοκής ως διακύβευμα των εκλογών, εντείνοντας παράλληλα την εντύπωση της αφερεγγυότητας αμφότερων των κομμάτων εξουσίας επί του θέματος.

Οδηγούμαστε σε μια πολιτική μάχη με ένα θέμα σημαντικό αλλά όχι το σημαντικότερο, με την απογοήτευση για τους θεσμούς και τον πολιτικό κόσμο να εντείνεται, με το φαβορί να επιβάλλει άνετα τους όρους του, με περιορισμένο δημοκρατικό διάλογο.

Ο κόσμος μοιάζει εγκλωβισμένος και απογοητευμένος και με βαριά καρδιά η πλειοψηφία δείχνει έτοιμη να συμβιβαστεί με την ανίκανη κυβέρνηση και να της χαρίσει παράταση ζωής. Οι προοδευτικοί άνθρωποι της Κεντροαριστεράς δικαίως δεν δείχνουν πεπεισμένοι από το ΠΑΣΟΚ και πολλοί εξ αυτών εκφράζονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τρόπος λειτουργίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει πια αξιοπιστία διακυβέρνησης και τα πρόσωπα που τον περιστοιχίζουν ομοίως.

Με αυτές τις συνθήκες πεποίθηση μου είναι πως η χώρα θα χάσει στις εκλογές άλλη μια ευκαιρία και αυτές θα αποτελέσουν μια παρένθεση στην κακή και αποτυχημένη νεοδημοκρατική διακυβέρνηση. Θα αρχίσει όμως η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της, την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, τις διεργασίες στον προοδευτικό χώρο.

buzz it!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα πρέπει να συγχαρώ τον Καραμανλή τόν μόνο πρωθυπουργό που κατάφερε να κάνει την αλήθεια να πλησιάζει πιο πολύ στην λέξη "επικοινωνία" παρά στην λέξη "πράξη". Μπράβο του! Καλός ηγέτης.
Λέξεις κλειδιά
1. Μεταρρύθμισεις. Την καβαντζώσαμε τη λέξη ας βρούνε άλλη. Φτου το Νέα Αλλαγή ποιος του το σφύριξε? Μετα-ρυθμίσεις.
Το μετά να δούμε πότε θα έρθει.
2. Το μόνο σημείο που παραδέχομαι ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ είναι πιο έξυπνοι?
Τα έκαναν και δεν τους έπιαναν.
3. Το πόρισμα Ζορμπά ήταν απλά μια έκθεση από το δημοτικό με θέμα "Η διαφθορά στην Ελλάδα. Το παρόν και το μέλλον". Στο δελτίο της ΝΕΤ μαρτυρίες από τη δασκάλα του.
4. Η ελλάδα των ολυμπιακών αγώνων, η ελλάδα που παραλάβαμε ήταν η ελλάδα του χτές.
5. Τι κάνει νιάου πιάου στα κεραμίδια με τα ομόλογα? Κυβέρνηση: "Είδατε δεν είναι νιαου νιαου. Η ελλάδα δεν γυρίζει πίσω"
6. ΝΔ: Οι μόνοι πολιτικοί με μεταβλητό IQ. Ο καραμανλής τους το ρυθμίζει από 10 μέχρι 180 ανάλογα με τις περιστάσεις.
Για τα ομόλογα:
ChangeMode(ekloges)
SetIQ(10)
SetMemory(0)
"Μα επειδή έγινε αυτό (1000 αποδείξεις ) σημαίνει ότι έγινε και αυτό? (αξίωμα δεν απαιτείται απόδειξη)"
SetIQ(180)
SetMemory(1000)
Μα στο ΠΑΣΟΚ τότε και τότε και αλλού και εκεί και παραπέρα και εσείς το ίδιο τότε....
Communication error at: Zormpas
Δήλωση Σουφλιά για τα ομόλογα: Μεταδόθηκε και στο δελτίο κωφών αυτούσια! :) (μην παρεξηγηθώ παιδιά δεν είναι το νόημα να θίξω κάποιον έμφαση στα επικοινωνιακα τρικ θέλω να δώσω) Και χωρίς ήχο πάλι θα το καταλαβαίναμε. Θα τη δούμε σε κανένα ηχητικό λεξικό ως επεξήγηση για τη φράση "υποβάθμιση θέματος".

Καλημέρα παιδιά.
Ελπίζω να μην έθιξα κάποιον. Δεν είμαι τόσο φανατικός όσο φαίνεται απλά πιστέυω ότι ο Παπανδρέου ίσως αποτελεί μια κάποια ελπίδα ίσως αξίζει μια ευκαιρία ίσως το ΠΑΣΟΚ που επικαλείται δεν είναι αυτό που γνωρίζουμε με τα λάθη και την ακαμσία και τις παραλήψεις του.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνό απόλυτα μαζί σου. και εγω πιστευω παρα πολυ στον Γιώργο Παπανδρέου.