Δευτέρα 23 Απριλίου 2007

Στο δεδομένο δίλημμα λοιπόν Σαρκοζί η Ρουαγιάλ, η απάντηση πρέπει να είναι μια : ΕΥΡΩΠΗ !!!


To αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, επιβεβαιώθηκε η στροφή της Γαλλικής κοινωνίας στα δεξιά και συγεγκριμένα στην άκρα δεξιά αυτή τη φορά όχι του Λεπέν αλλά του Σαρκοζί.

Αν και μεγάλος επικριτής της συμπαθούς Σεγκολέν, πιστεύω πως αυτό το 15νθήμερο είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για την Ενωμένη Ευρώπη που πρέπει να δώσει τον αγώνα της πολιτικής επιβίωσής της. Η εκλογή του Σαρκοζί θα είναι καταδικαστική, συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο στο blog "Θέλω να πω μια γνώμη" (θα το βρείτε εδώ).

Η απάντηση στο δίλημμα των Γάλλων πρέπει να είναι Ευρώπη και ως εκ τούτου ψήφο ελπίδας στη Σεγκό και ψήφο πλήρους αποδοκιμασίας στο Σαρκό.

Πιστεύω και εγώ πως απαιτείται μια "πανστρατιά" της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο πλευρό της Σεγκό σε κάθε επίπεδο. Εκτιμώ πως η δύναμη του διαδυκτίου (κυρίως του blogging) είναι σημαντική σε αυτό, γιαυτό και όλοι όσοι τοποθετούμαστε στο χώρο της Αριστεράς ή Κεντροαριστεράς καθώς και στο φιλελεύθερο κέντρο πρέπει να δώσουμε τη διαδυκτιακή μάχη μας.

Όσοι συμφωνείτε, προτείνετε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να συνδέσουμε την παρουσία μας στα blogs και στο δίκτυο με τη στήριξη στη Σεγκολέν και την αποδοκιμασία του Σαρκοζί, ενδεχομένως και με παρέμβαση στα γαλλόφωνα blogs που ασχολούνται με τις εκλογές και διαθέτουν σημαντική δύναμη(όποιος γνωρίζει τέτοια blogs ας τα καταγράψει σε σχόλια).

To banner αυτό το δημιούργησα εγώ στο bannercreator.nu, όποιος θέλει να συμμετέχει στην εκστρατεία υπέρ της Σεγκολέν ας το βάλει στο blog του μαζί με το banner που βρήκα στο "Θέλω να πω μια γνώμη" και βρίσκεται κάτω από τον τίτλο του blog.

Προτείνω να συνθέσουμε ένα κείμενο-διακύρηξη υπέρ της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, που θα τονίζει τη σημασία που έχει η ενίσχυση και όχι ο παραμερισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να τοποθετηθεί σε ένα ανεξάρτητο blog, όπου θα μπορούν να το σχολιάζουν και να το συμπληρώνουν οι bloggers, να μεταφραστεί στα γαλλικά και να προσπαθήσουμε να καταχωρήσουμε τις απόψεις μας αυτές στα γαλλόφωνα blogs που έχουν σημαντική δύναμη στη Γαλλία.

Παράλληλα, να τοποθετήσουμε banners υποστήριξης στα δικά μας blogs μαζί με το κείμενο-διακύρηξη (ως βάση του προτείνω το κείμενο του "Θέλω να πω μια γνώμη").
Προτείνετε άλλες μορφές δράσης υπέρ της Σεγκολέν !


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: