Πέμπτη 26 Απριλίου 2007

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ SEGOLEN ROYAL



Οι απόψεις μου για την υποψήφια πρόεδρο της Γαλλίας είναι ήδη γνωστές, τώρα το blog παίρνει μέρος στην προσπάθεια στήριξής της μαζί με άλλους bloggers, δείτε το http://voteasegolen.blogspot.com και στηρίξτε και εσείς την προσπάθεια μας.

Σχολιάστε, δηλώστε αν συμφωνείτε, καντε ένα σχετικό post, βοηθείστε μας να κάνουμε μια δυναμική παρέμβαση στη γαλλική μπλογκόσφαιρα

Ένα κομμάτι της κοινής διακήρυξης μας:

Θεωρούμε ότι μια εκλογή Σαρκοζί θα πάει πολύ πίσω - ίσως και χωρίς επιστροφή - την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Η δημιουργία ενός δεύτερου ισχυρού πόλου ευρωσκεπτικισμού στην ηπειρωτική (πια) Ευρώπη μετά από αυτόν της Βρετανίας και η υπόθαλψη του Γαλλογερμανικού Άξονα θα είναι ίσως η ταφόπλακα μιας Ενωμένης, όχι μόνο οικονομικά και νομισματικά, αλλά ουσιαστικά πολιτικά και κοινωνικά Ευρώπης.

Οι ακροδεξιές θέσεις του Σαρκοζί για κοινωνικά ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ανεργία των νέων, η παιδεία, εκτός από τις κοινωνικές συγκρούσεις που θα δημιουργήσουν με την εφαρμογή τους μέσα στην ίδια τη Γαλλία, θα δημιουργήσουν ζητήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες και θα τορπιλίσουν τις προσπάθειες για μια Ευρώπη των πολιτισμών, των θρησκειών και των ίσων ευκαιριών για όλους.

Μια συντηρητική (έως ακροδεξιά) Γαλλία σημαίνει εκ των πραγμάτων και μια συντηρητική και ακόμη χαλαρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Γάλλοι μπορεί να μην συζήτησαν για τα ευρωπαϊκά σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, αλλά στην ουσία τα πάντα κινήθηκαν γύρω από αυτό.

Η μάχη για την επικράτηση της Κεντροαριστεράς και της Σεγκολέν Ρουαγιάλ δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των Γάλλων, αλλά πρέπει να γίνει υπόθεση των Ευρωπαίων. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και αριστεροί ηγέτες και πολίτες πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Γαλλικής Αριστεράς για το μέλλον της Ευρώπης και του πλανήτη. Ίσως για πρώτη φορά ξανά μετά από πολλά χρόνια θα πρέπει η Αριστερά να χρησιμοποιήσει το μεγάλο της όπλο που λέγεται διεθνισμός.

τα αδιέξοδα της γαλλικής κοινωνίας είναι και ευρωπαϊκά αδιέξοδα και ένα πισωγύρισμα της Γαλλίας είναι και πισωγύρισμα της Ευρώπης. Οι Γάλλοι ψηφοφόροι ξέρουν ότι τα προβλήματα τους, που είναι προβλήματα όλων των Ευρωπαίων, θα λυθούν ισότιμα μέσα στην Ευρώπη. Και το σημαντικότερο γνωρίζουν και αυτοί ότι μια συντηρητική "αμερικανοποίηση" μιας σημαντικής , όπως η γαλλική, ευρωπαϊκής κοινωνίας είναι ότι χειρότερο για την Ενωμένη Ευρώπη, για την ίδια τη Γαλλία αλλά και για τις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες της.

Στο δεδομένο δίλημμα λοιπόν Σαρκοζί ή Ρουαγιάλ , Δεξιά ή Αριστερά, Πρόοδο ή Συντήρηση, η απάντηση πρέπει να είναι μια : ΕΥΡΩΠΗ !!! Και τότε η επιλογή είναι σαφέστατος μονόδρομος.

Ως ανήσυχοι προοδευτικοί Ευρωπαίοι πολίτες με αναφορές στην Αριστερά, την ευρύτερη Κεντροαριστερά και το φιλελεύθερο Κέντρο, με βαθιά πίστη στο όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αγωνία για το μέλλον της Ευρώπης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον της Γαλλίας, Κ
ΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΕΓΚΟΛΕΝ ΡΟΥΑΓΙΑΛ.


buzz it!

1 σχόλιο:

giannaros_g είπε...

ωραίος φίλε e-politi. Στηρίζω, διαδίδω..έγραψα και ένα σχόλιο στο καινούριο blog περί διαδικτυακής (και όχι μόνο!) συνεργασίας σκεπτόμενων σοσιαλδημοκρατών bloggers στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Δεν είναι ωραία ιδέα?