Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι δραματική και εξοργιστική.

Για τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει το ιστολόγιο τίθεται κατά του κ. Βενιζέλου.
Κατά της προσπάθειας να επιβληθεί στη βάση του κινήματος πρόσωπο με τη στήριξη των εφημερίδων.

Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του, έχει μπροστά του δύο δρόμους, είτε να αποχωρήσει στηρίζοντας ένα στέλεχος που μπορεί να ανατρέψει την κίνηση Βενιζέλου, είτε να τραβήξει το δικό του δρόμο με δικό του κόμμα προβάλλοντας τις ριζοσπαστικές και νεωτερίστικες ιδέες του. Ότι και αν επιλέξει θα είμαστε στο πλευρό του μέχρι τέλους, έτσι και αλλιώς στη δημοκρατική παράταξη του κυρίου Βενιζέλου εμείς θέση δεν έχουμε.

Φίλοι συν-bloggers, δηλώστε ανοικτά την αντίδρασή σας στην κίνηση Βενιζέλου, ας δείξουμε και εμείς τη δύναμή μας.

Ξεκινώ τον κατάλογο των αντι-βενιζελικών, όποιος θέλει ας κάνει ανάλογο σχόλιο.

Αντιβενιζελικοί οι bloggers:

e-politis
γνωστός-άγνωστος

buzz it!

11 σχόλια:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ BLOGGERS ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

giannaros_g είπε...

ανιβενιζελικός και ο "γνωστός-άγνωστος"...

Alex είπε...

Φίλε e-politi, ευχαριστώ για το σχόλιο στο blog μου, το εκτιμώ ιδιαιτέρως. Κατ' αρχήν να πω ότι τα πράγματα δεν τα βλέπω προσωπικά τόσο δραματικά, ασχέτως αν πολλοί από τα media προσπαθούν να ρίξουν λάδι στην φωτιά.

Όπως έχει αναφερθεί και από άλλους συγγραφείς της μπλογόσφαιρας, δήλωση ολικής στήριξης δεν θα κάνω πριν ακούσω θέσεις και προτάσεις.

Έγραψα και στο ιστολόγιο του Βενιζέλου τις σκέψεις μου και είπα ότι έχει την στήριξη μας: σε πρώτη φάση για να αποπειραθεί να μας παρουσιάσει την δική του οπτική για το κόμμα και σε δεύτερη αν πείσει και για την αρχηγία.

Τις έγραψα και στο άρθρο μου: τα συνθήματα ξεφτίζουν, αλλά οι ιδέες πρέπει και οφείλει να παραμείνουν και να προασπίζονται γιατί δεν ανήκουν σε κανένα ένα άτομο, αλλά σε ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν στηρίζω τον Γιώργο γιατί απέτυχε να καρπωθεί την φθορά της "χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε απ την χώρα" γιατί είχε τις ευκαιρίες του και τις έχασε δυστυχώς. Και λέω δυστυχώς γιατί προσωπικά είμαι απογοητευμένος μαζί του, γιατί περίμενα πάρα πολλά. Εν αντιθέσει είδα Λαλιώτη και σκληρό ρόκ και επιστροφή σε ένα πολιτικό πολιτισμό που δεν αρμόζει στις μέρες μας.

Αν φταίει κάποιος που έχασε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, φταίει ΟΛΟ το ΠΑΣΟΚ, και πρωτίστως ο Γιώργος που το οδήγησε μέχρι εδώ. Οι ιδέες του μου αρέσουν και πολλές με συναρπάζουν, αλλά δεν έχει την δύναμη να τις φέρει σε πέρας. Χρειάζεται το κίνημα κάποιον που να μπορεί. Αν θα είναι ο Βενιζέλος αυτός, ή κάποιος άλλος αυτό μέλει να το δούμε και να το αποφασίσουμε όλοι μας.

Unknown είπε...

Βγήκαν τα "συντροφίκά" μαχαίρια. Θα περιμένω να δω τις απόψεις τους για διάφορα θέματα. Ο Βενιζέλος ασχολήθηκε για το άρθρο 16, την Αμαλία, απαντάει σε όλους στο μπλογκ του. Ο ΓΑΠ ευαγγελίζεται μια συμμετοχική δημοκρατία, άνοιξε διάλογο για το διαμορφωμένο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, έχει ευαισθησία περιβαντολογική, είναι ποδηλάτες. Όμως δεν ξέρω ποιος είναι καλύτερος για ηγέτης οτυ ΠΑΣΟΚ. Νομίζω πως μπορείς να προσθέσεις και τον stefan ( thelonapo.blogspot.com)

Ολιγαρκης Πλεονεκτης είπε...

Εγω θα μου επιτρεψετε να διαφωνισω μαζι σας φιλοι μου....
Ας ξεκινησουμε απο την αρχη...
Τον Παπανδρεου τον στηριζει ο ομιλος Μπομπολα...τον Βενιζελο ο ομιλος Λαμπρακη..αρα κατα συνεπεια εχουμε δυο ομαδες οι ποιες ομαδες μαλωνουν λεγοντας η μια την αλλη (ενθεν και ενθεν): εισαι ομηρος συμφεροντων....!!! εν τελει το προβλημα ξεφευγει απο την ουσια παραγωγης πολιτικης και παει στο εφιαλτικο σεναριο να ειναι και τα δυο τα παραπανω (Λαμπρακης..Μπομπολας) αληθεια.
Εαν παρω σαν δεδομενο οτι ειναι αληθεια προτιμω το δευτερο του Λαμπρακη..ο νοων νοητω το γιατι...
Φυσικα το υγιες θα ητανε κανενα απο τα δυο να μην ειναι αληθεια..ομως δυστυχως ειναι.
Ας δουμε και μια αλλη πλευρα του πραγματος ομως: Βγαινει ο Παπανδρεου αμεσως μετα την ανακοινωση του αποτελεσματος και θετει εαυτον στην διαθεση των διαδικασιων της βασης του Πασοκ...Μα καλα ...δεν νομιζετε οτι ειναι λιγο στημενο το σεναριο; δηλαδη ο Παπανδρεου και η υπολοιπη ομαδα του Πασοκ περιμενε το MEGA ή τον ΑΛΡHA να δωσουν τα πρωτα αποτελεσματα; δηλαδη δεν τα γνωριζανε εκ των εσω πολυ-πολυ πριν; δεν γινανε οι ζυμωσεις τις προτελευταιας στιγμης μεσα στον τριτο οροφο; αραγε ποσοι ητανε αυτοι που ορμηξανε στον Παπανδρεου να μοιρασουνε τα ιματια του ; ηδη εχουνε δηλασει υποψηφιοτητα για αρχηγια τρεις πλην του Βενιζελου να εχετε υπ οψιν σας...και προλαβαινοντας τις εξελιξεις ο Βενιζελος πεταει το περιβοητο : ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ....σαν λεει μαγκες πισω απο το κομμα γιατι θα γινει χαμος...
Με δεδομενο οτι εγω τουλαχιστον θεωρω πιο πιθανο αυτο το σεναριο δη΄λαδη την προφυλαξη του κομματος απο τον Βενιζελο τοτε ναι στηριζω Βενιζελο...ομως μεχρις στιγμης ..διοτι παρακολουθω τις εξελιξεις και φυσικα ως δημοκρατικος πολιτης αυτης της χωρας εχω το δικαιωμα να αλλαξω αποψη ανα πασα στιγμη...ας παρακολουθησουμε τι μελλει γενεσθαι και οψομεθα.
Σταματης.

spallantzas είπε...

http://thinkandvote.gr/now/

e-politis είπε...

ενδιαφερουσες αποψεις.

να τονισω πως δεν ειμαι υπερ του Γ. Παπανδρεου αυτη τη στιγμη. πιστευω πως χρειαζεται μια τριτη λυση, οπως η κα Διαμαντοπουλου ή ο κ. Χρυσοχοϊδης, που θα εχει τη στηριξη του. Πανω απο ολα χρειαζεται να ακολουθηθει μια καθρα πολιτικη διαδικασια που θα δωσει ουσιαστιακες λυσεις στο ΠΑΣΟΚ και στη διαρκεια των οποιων θα αποδειχτει και η προσωπικη μου αποψη, και οσων αλλων την υιοθετουν, για τις δεξιοστροφες πολιτικες αναφορες του κυριου Βενιζελου και για την ποιοτητα του πολιτικου ηθους που ανεδειξε με την ενεργεια του την Κυριακη το βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

οι όροι "αντιβενιζελικός" και τα διάφορα σχόλια μού θυμίζουν οπαδισμό, φανατισμό, χουλιγκανισμό που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το νόημα είναι να ταχτούμε σε ένα στρατόπεδο και να πολεμάμε τούς άλλους?

Ανώνυμος είπε...

πέρα από κομματικές επιλογές του καθένα μας, προηγείται η αυτονομία της πολιτικής.

Και σίγουρα δεν μπορεί αυτή να καταργηθεί στο όνομα ενός χυμένου καφέ! Ο νοών νοείτο!

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι όσοι δεν εκτιμούν την επιμονή τού Γιώργου Παπανδρέου για αμεσοδημοκρατικές κινήσεις, του ρίχνουν ευθύνη για την ανεπάρκεια άλλων.
Αλήθεια, προτιμούν εγωιστές που ποτέ δεν έχουν δηλώσει έτοιμοι να κρίνονται κάθε χρόνο από όλους μας;
Ο κοινοβουλευτισμός για να γίνει κάποτε Δημοκρατία, χρειάζεται συλλογικές αποφάσεις και συνεχή έλεγχο των υπευθύνων! Αλλιώς βουλιάζουμε όλοι εξαιτίας της αλαζονίας των "εκλεκτών" ιερατείων, όπως του συναφιού που στηρίζει, λέει, το φαφλατά και δεν έχει ζητήσει ποτέ, λ.χ., κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για να μη μορφωθεί και τους αμφισβητήσει όλη η χώρα.
Ποιος θα ταϊσει τους "εκλεκτούς" όταν καεί η Πομπηία, μπορούν άραγε να το σκεφτούν; Αν μπορούσαν θα ήταν αμεσοδημοκράτες, όχι σκοταδιστές.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου εν τη μπλογκοσφαίρα φίλε, συγχώρεσέ μου την απρέπεια, αλλά δεν μπορώ παρά να σου επισημάνω ότι όταν βλέπω την φωτογραφία του Μπένι, μου έρχονται στο νου οι στίχοι του Σαββόπουλου ΄΄ μπορεί κανίβαλος ποτέ να αγαπήσει τάχα, κείνον τον φίλο τον παλιό που έχει στην στομάχα;΄΄. Αγαπητέ μου φίλε, όταν έχεις απώλειες προς τα αριστερά δεν ψάχνεις αναχώματα για τη Δεξιά. Ψάχνεις τον άνθρωπο, που πάντοτε ήταν η αριστερή συνείδηση του ΠΑΣΟΚ. Τον Κώστα το Λαλιώτη.